hearts and hands

Ȋmbunătățirea implicării angajaților

Ȋmbunătățirea vizibilității companiei

Programele de voluntariat ale companiilor sunt realizate pentru a determina implicarea angajaților. Companiile care promovează programe de voluntariat activ se bucură de o satisfacție mai mare a angajaților, un moral mai ridicat și, ca urmare, o productivitate și rentabilitate mai mare.

Un program de voluntariat al unei companii bine stabilit și realizat poate crește vizibilitatea acesteia în comunitate. Acest lucru poate îmbunătăți reputația companiei în ochii publicului sau poate ajuta la menținerea acestei reputații.
Deși mass-media nu este întotdeauna promptă să difuzeze anunțuri sau realizări legate de afaceri, participarea la un program de voluntariat local poate atrage atenția din partea potențialilor clienți din zonă.

Recrutarea angajaților

Dezvoltarea aptitudinilor

Atragerea și angajarea celui mai bun candidat în industrie este scopul fiecărei companii. Programele de voluntariat pot ajuta prin creșterea atractivității unei afaceri pentru potențialii angajați.
Acesta este în special cazul angajaților mai tineri, care fac parte dintr-o generație care se angajează mai mult ca niciodată să schimbe lumea în bine. Potrivit unui studiu Stanford School of Business, „absolvenții sunt dispuși să sacrifice în medie 14,4% din salariile preconizate pentru a lucra la companii responsabile social”.

Implementarea programelor de voluntariat poate fi o modalitate eficientă de a ajuta angajații să își dezvolte abilități care, la rândul lor, vor fi benefice pentru performanța lor în muncă. Profesioniștii sunt de acord că voluntariatul este benefic pentru dezvoltarea abilităților de conducere, comunicare și rezolvare a problemelor în același timp, învățând angajatul să fie un jucător de echipă.

Păstrarea angajaților

Crearea unui loc de muncă care să permită angajaților să se simtă mândrii în companie și de munca pe care o fac ajută la păstrarea lor în organizație. Un studiu Lloyd Morgan din 2004, realizat pe 50.000 de angajați, a arătat că firmele pot avea o reducere de 87% a numărului de angajați care demisionează atunci când cresc angajamentul angajaților prin, printre altele, prin programe de voluntariat corporatist.

Pe termen lung, acest lucru este un beneficiu pentru companie, care poate ajuta la economisirea costurilor asociate cu înlocuirea unui angajat.

Găsește oportunități de voluntariat pentru angajații tăi

<< CREEAZĂ UN CONT DE COMPANIE >>