SUSȚINE ORGANIZAȚIA

IATĂ cum ne poți ajuta

DONEAZĂ 3,5% DIN IMPOZITUL PE VENIT

Poți face o FAPTĂ BUNĂ printr-un gest care NU TE COSTĂ NIMIC … Direcționează 3,5% din impozitul datorat statului către Asociația Pro-Voluntariat.

Contribuabilii persoane fizice pot dispune asupra destinației unei sume reprezentând până la 3,5% din impozitul pe venitul anual datorat Statului, conform Art. 57 alin. (4) și Art. 84 alin. (2) din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.138/2004 pentru modificarea și completarea Legii privind Codul Fiscal nr. 571/2003 și aplicata prin Legea nr. 163/2005. Astfel persoanele fizice pot sponsoriza entitățile nonprofit care funcționeaza conform OG 26/2000 cu privire la asociații și fundații.

Nimic! Această sumă este o parte a bugetului de stat care este direcționată de către dumneavoastră către o asociație sau fundație. Astfel vă puteți implica fără niciun fel de costuri suplimentare în susținerea unor cauze importante pentru comunitatea noastră.

Asociaţia Pro-Voluntariat este o organizație nonguvernamentală, înregistrată ca persoană juridică în februarie 2020. Fiind o organizație nonprofit, resursele noastre sunt limitate, iar majoritatea activităților noastre sunt realizate prin sponsorizări și donații.

Persoanele fizice care au realizat, în anul precedent, venituri din salarii și care solicită virarea unei sume de până la 3,5% din impozitul anual catre Asociaţia “Pro-Voluntariat” completează în Declarația de venit global, Anexa 230 – Cerere privind destinația sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul anual sau descarcă formularul deja completat cu datele Asociației.
De asemenea formularul poate fi completat și transmis online de către orice contribuabil:
https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Declaratii_R/230.html

Bineînțeles!
Dacă Asociația “Pro-Voluntariat” se va bucura de încrederea și sprijinul dumneavoastră va anunța public modul în care a fost cheltuită.
Descarcă de aici cererea privind donația sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul anual.

Dumneavoastră, contribuabilul. Puteți direcționa 3,5% din impozitul datorat pe venitul anual către o asociație sau fundație prin completarea Anexei 230 de la formularul de Declarație de impozit pe venitul anual.

Termenul de depunere a declarației de venit global este 25 mai anul curent.

Toate proiectele și inițiativele Asociației “Pro-Voluntariat” au ca scop principal:

  1. mobilizarea resurselor umane, financiare și materiale pentru satisfacerea nevoilor comunităților locale și regionale;
  2. colaborarea cu persoanele juridice, organizațiile non-profit, instituțiile publice şi private în vederea creșterii participării, a calității și diversității experiențelor de voluntariat, precum şi pentru promovarea voluntariatului.

Virarea acestor sume către organizație se face de organul financiar competent, Administrația Finanțelor Publice, până la data de 31 decembrie a anului curent pentru anul fiscal anterior.

Ca și companie puteți folosi 20% din impozitul pe profit pentru a sponsoriza cauza în care credeți. Semnați un contract de sposorizare și suma respectivă va fi redusă din impozitul datorat statului.
Potrivit prevederilor Codului Fiscal, cheltuielile de sponsorizare pot fi scăzute din impozitul pe profit datorat dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiții: nu depășesc mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat și sunt în limita a 0.75 % din cifra de afaceri.
Descărcați aici contractul de sposorizare, completați-l cu datele societății și trimiteți-l pe pro.volunteering@gmail.com.

Ne poţi sprijini oricând printr-o donaţie în contul asociaţiei noastre:  RO02RNCB0200166474520001

Poti dona si pe platforma PayPal.

MULŢUMIM!

Donaţia dvs va fi folosită eficient şi în mod transparent.